Strona domowa Gronkowiec O Paraprotex' ie Grzybica Kontakt z nami
 
Szukaj w serwisie:
 

Subskrypcja
Tu wpisz swój e-mail


 

Dowiedz się więcej o subskrypcji informacji od nas

 
 
   

Inne hity firmy CaliVita International

 

 
 
 
   

Zrób przysługę znajomym potrzebującym pomocy

 

 
 
 
   

Odwiedź witrynę o Noni - SUPER

 

 

UWAGA!

Informacje umieszczone w tym serwisie służą wyłącznie do celów informacyjno - edukacyjnych, a nie do stawiania diagnozy, rozpoznawania czy sugerowania sposobów traktowania różnych chorób. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny a nie reklamowy.
Celem jest promocja profilaktyki i utrzymanie zdrowia. W żadnym razie nie może zastąpić diagnozy lekarza. Aby walczyć z chorobą, należy ją dobrze poznać - tak skutki choroby wg. wyników badań jak i jej liczne , możliwe przyczyny, które tkwiły w organizmie wiele dni, miesięcy, a nawet lat.

Informacje zawarte w tym serwisie pochodzą z moich wieloletnich doświadczeń i przekonań oraz pozyskane są od naszych Klubowiczów stosujących suplementy CaliVita - przedstawiają mój osobisty pogląd w sprawie - autor tekstów serwisu: mgr Renata Zarzycka.

Serwis pisany jest zgodnie z KONSTYTUCJA RZECZYPOSPOLITEJ POLSKIEJ - Tekst uchwalony w dniu 2 kwietnia 1997 r. przez Zgromadzenie Narodowe - Rozdział II
WOLNOŚCI, PRAWA I OBOWIĄZKI CZŁOWIEKA I OBYWATELA - Art. 54.

1. Każdemu zapewnia się wolność wyrażania swoich poglądów oraz pozyskiwania i rozpowszechniania informacji.
2. Cenzura prewencyjna środków społecznego przekazu oraz koncesjonowanie prasy są zakazane. Ustawa może wprowadzić obowiązek uprzedniego uzyskania koncesji na prowadzenie stacji radiowej lub telewizyjnej.


W sprawie stosowania naturalnych produktów tzw. suplementów, zasięgnij konsultacji ze specjalistą dobrze znającym specyfikę wspomagania leczenia naturalnymi metodami, zapoznanym ze szczegółami dotyczącymi naturalnych produktów (tzw. suplementy), a szczególnie produktów CaliVita i ich zawartości w cenne składniki oraz co do wprowadzania ich do żywienia, w celu wzbogacenia codziennej diety. Jeśli nie znasz takich specjalistów (lekarz z wiedzą z zakresu medycyny naturalnej, dietetyk, inny) - zapytaj specjalistów w zakresie suplementów
tutaj >>>

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 

Opracowanie graficzne & hosting IHE

 
 
 

.

  Gronkowce     Bakterie  Przetrwanie     Gronkowiec złocisty    Wirulencja 
  Zakażenie    Autoszczepionka    Antybiotyki    Immunologia   Probiotyki    Dieta 
 Leki farmakologiczne  Medycyna naturalna Fitoterapia    S.O.S.    subskrypcja  
Toksyny Pasożyty   Słownik  Sonda   Komentarz  Ocean21Noni

ZENTHONIC  Śmiertelna bakteria  TOKSYNY  Klub CaliVita 


CHOROBY>>>  BAKTERIE >>> Listeria monocytogenes

LISTERIA – BAKTERIA LODÓWKOWA

Listeria monocytogenes

Ta bakteria jest trudna do wykrycia i eliminacji z otoczenia człowieka, gdyż stale bytuje w jelitach wielu ludzi i zwierząt i na ogół nie przysparza kłopotów.

Kiedy bakteria jest zagrożeniem dla zdrowia?

Zaczyna zagrażać zdrowiu, gdy znajdzie pożywkę i zaczyna się intensywnie namnażać w pokarmach. Dawka toksyczna to około 1000 komórek bakterii w naszym przewodzie pokarmowym.

Zakaża pokarmy w lodówkach!

Listeria monocytogenes może być postrachem osób dbających o higienę kuchni, gdyż rozwija się również w temperaturze panującej w lodówce. Jak też dlatego, że upodobała sobie mleko, sery, lody, surowe warzywa, kiełbasę, drób, mięso, ryby – a więc większość wrażliwych na temperaturę pokarmów, które przechowujemy w lodówce.

Objawy zakażenia Listeria monocytogenes

Objawy zakażania pokarmowego bakterią imitują objawy grypy: wysoka gorączka, bóle stawów i mięśni, kaszel, itp. Objawy pojawiają się od 4 godzin do kilku dni po spożyciu zakażonego pokarmu.
Niebezpieczne powikłania
Powikłaniem zakażenia bakterią Listeria monocytogenes może być uszkodzenie płodu u kobiet ciężarnych. Bateria zagraża także swymi objawami zdrowiu niemowląt, osób starszych i chorych.. Na szczęście zakażenia tym drobnoustrojem są rzadkie.

Źródło: Portal farmaceutyczno-medyczny


LISTERIA MONOCYTOGENES

Charakterystyka Listeria monocytogenes:

tlenowa pałeczka Gram(+), może wchodzić w skład flory fizjologicznej przewodu pokarmowego i pochwy, drobnoustrój wewnątrzkomórkowy, może wywoływać epidemiczne zakażenia przewodu pokarmowego (skażone mleko, sery, sałatki). 

Chorobotwórczość Listeria monocytogenes:

bezobjawowa bakteriemia
posocznica (niedobory odporności, nowotwory, cukrzyca, alkoholizm, marskość wątroby, podeszły wiek)
zapalenie opon mózgowo - rdzeniowych (j.w.)
infekcja grypopodobna u ciężarnych
zakażenia przewodu pokarmowego
zakażenia skóry (lekarze weterynarii)
zapalenie wsierdzia
zapalenie kości i szpiku
zapalenie stawów
zapalenie otrzewnej
zapalenie pęcherzyka żółciowego
zapalenie spojówek
ropień mózgu

Noworodki (zakażenia wewnątrzmaciczne, okołoporodowe lub szpitalne) :
posocznica
zapalenie opon mózgowo - rdzeniowych

Charakterystyka choroby – Listerioza (listerisis)

To choroba odzwierzęca, gdzie do zakażenia dochodzi najczęściej w następstwie bezpośredniego kontaktu z chorymi zwierzętami oraz spożywania zakażonych pokarmów, a także przy wdychaniu zakażonego kurzu. Stanowi poważne zagadnienie w patologii ciąży i porodu. Noworodki zakażają się od matki przez łożysko lub w czasie porodu. Choroba przebiega najczęściej w postaci posocznicy.
Podstawowe objawy to zaburzenia ze strony układu nerwowego oraz poronienia, zakażenia i zatrucia pokarmowe (epidemie), są wrażliwe na ampicylinę i aminoglikozydy. Jednak antybiotyki często sobie nie radzą z bakteriami, zatem warto równolegle wspomóc leczenie w naturalne składniki oczyszczające z toksyn oraz wybijające bakterie m.in.:

- sok noni w najlepszej dostępnej formie jako liofilizat - Polinesian NONI>> - bezpieczny dla kobiet w ciąży>> , niezbędny w problemie zagrożenia układu nerwowo-mózgowego >>

- mikroflora w postaci liofilizowanych przyjaznych bakterii acidophilus >> obecnej u zdrowej kobiety w jelicie i w pochwie  - AC ZYMES>>

- odpowiedni błonnik dla kobiet w ciąży, zapobiegający namnażaniu się infekcji z jelicie i w pochwie - NOPALIN>>

- lucerna pomocna w neutralizacji toksyn bakteryjnych w jelicie, pomocna w walce z infekcjami - Green Care>>

- Natychmiastowa pomoc dla wątroby>> zatruwanej przez toksyczne związki pochodzące z bakterii - Liver Aid>>

- niezastąpiona pomoc naturalnej witaminy C w każdej infekcji, silny neutralizator toksyn, mocna ochrona komórek i ich kodów DNA przez atakiem wolnych rodników pochodzących z toksyn - C 1000>>

W ciąży, dla bezpieczeństwa płodu, nie stosujemy najsilniejszych naturalnych produktów ziołowych typu ParaProteX czy Pure Yucca, ze względu na ich dość silne działanie wybijające pasożyty, jak również mając na względzie tworzenie się dodatkowych znacznych ilości toksyn z wybitych pasożytów, które w porę nie wyprowadzone z organizmu (brak sprawnych podstawowych kanałów oczyszczania), mogą kumulować się w wątrobie lub innych narządach i mieć negatywne znaczenie dla rozwoju płodu. 

Jak sobie poradzić podczas ostrej biegunki z krwawieniem stosując naturalne metody wspomagające?

Podawaj natychmiast duże ilości zasiedlającej jelito mikroflory najlepiej w postaci produktów o dużej ilości flory acidophilus np. AC Zymes >>>  oraz wspomagającego leczenie biegunek, tonizującego bakteryjne toksyny ziołowego preparatu tzw. "Zielony uzdrowiciel " - Green Care>>>

Szczególną pomoc w tym zestawie da stosowanie Zenthonic, którego składniki pomocne są podczas czerwonki. Więcej - link: www.mangostan.html

============================================

Aby odtruć organizm z resztek bakterii i oczyścić z toksyn po biegunce, przez kolejne miesiące (tak jak długo żyją przetrwalniki), stosuj szczególnie:
Nopalin - więcej >>>
AC Zymes - więcej >>>
Liver Aid  - więcej >>>
oraz
2 miesiące ParaProteX  i wymiennie 2 miesiące  Pure Yucca na zmianę.

Podczas kuracji warto wypłukiwać toksyny z organizmu podając OCEAN21 lub liofilizowany owoc noni - bogactwo leczniczych enzymów.
Produkty te wskazane są również podczas poważnego zatrucia organizmu toksynami pasożytniczymi np. SEPSA (posocznica) jako silna antytoksyna. Więcej tutaj>>>.

Przez 2-4 miesiące stosuj dawki lecznicze w . produktów, a dalej profilaktyczne. Szczegóły dawkowanie w odtruwaniu organizmu tutaj>>>
.
W ciągu tych kilku miesięcy kuracji, stosuj odpowiednie żywienie, wymagane w chorobach i  po  infekcji i przywracaj pilnie przyjazną mikroflorę, odtruwające wątrobę oraz przywracające homeostazę w całym organizmie.  Zobacz tutaj >>>

============================================

Aktywne antybiotyki jako dodatkowe wsparcie, kiedy dieta i naturalne produkty zawiodą - w zagrożeniu zycia:

ampicylina
makrolidy
tetracykliny
fluorochinolony
kotrimoksazol (część szczepów opornych)
aminoglikozydy
ryfampicyna
wankomycyna

Zobacz też: zatrucie


Kiedy antybiotyki działają "za dobrze" >>>

Jeżeli ogrzewamy ser w piecu, to czy istnieje jeszcze ryzyko zakażenia Listerią?

Listeria monocytogrnes jest chorobotwórczą bakterią, niebezpieczną w przypadku określonych grup ludzi, włączając małe dzieci, ludzi z obniżoną odpornością i kobiety w ciąży i wywołuje ona chorobę zwaną listeriozą.

Zakażenie Listerią powoduje samoistne przerwanie ciąży (poronienie) i poród martwego płodu wśród kobiet w ciąży, tak jak i inne choroby. Bakteria ta, która może rosnąć w niskich temperaturach (chłodzenie) stanowi potencjalne zagrożenie w produktach przechowywanych przez dłuższy okres czasu w temperaturach chłodniczych i/lub nieogrzewanej bezpośrednio przed spożyciem.

Kobiety w ciąży powinny unikać miękkich serów wytwarzanych z surowego mleka tak samo jak surowych lub wędzonych w niskiej temperaturze ryb (sushi, wędzony łosoś).

Twarde sery są wytwarzane z ogrzewanego mleka i są słone, zatem prawdopodobieństwo zakażenia tych produktów Listerią jest mniejsze i nie stanowią one zagrożenia listeriozą.

Listeria jest wrażliwa na ciepło i zostaje zniszczona w temperaturze wyższej od 75 stopni Celsjusza. Jeżeli ser wytworzony z surowego mleka zostanie ogrzany powyżej 80 stopni Celsjusza, nie będzie on stanowił zagrożenia w przypadku Listerii. Jakikolwiek posiłek zupełnie ugotowany (100 stopni) może być uważany za całkowicie bezpieczny od zagrożenia zakażeniem Listerią.

 

FORUM     DYSKUSYJNE    DLA   CZYTELNIKÓW


OWOC BOGÓW - MANGOSTAN

 

Wzmacnia organizm, wzbogaca go w bioenergię i niezbędne składniki, działa silnie przeciwzapalnie i przeciwnowotworowo dzięki temu, iż jest najsilniejszym antyoksydantem znanym w przyrodzie. Mangostan to również pomoc w infekcjach

Do serwisu zapraszamy już w czerwcu 2006
Tym czasem więcej tutaj >>>

 


© Copyright 2003 by R&P Zarzyccy
Wszelkie prawa zastrzeżone.

Optymalizowano dla MS Internet Explorer 5.0 i rozdzielczości 1024 x 768    PL ISO 8859-2

   Wykorzystywanie całości lub fragmentów serwisu bez pisemnej zgody autorów jest zabronione i będzie ścigane z całą surowoscią polskiego i europejskiego prawa.